Tyst retreat


När du kommer bort från vardagen får du möjlighet att komma i kontakt med dig själv på ett djupare plan.

Tyst retreat innebär att du drar dig tillbaka i stillhet, för flera dagar. Det ger dig en möjlighet att vila, reflektera och se klarare över vad som är viktigt i ditt liv. Vi lever i en tid med stora krav på det yttre och lite tid till det inre. Vi har en tendens att fylla på i jakten efter tillfredställelse och glädje, men istället för att ge ro och tillfredställelse , ger det oss en känsla av att jaga nästa ögonblick.

Ett retreat ger en möjlighet att varva ner och kultivera en djupare uppmärksamhet och en mer levande närvaro. Det gör vi genom yinyoga, avspänning, mantrasång, mindfulness, mindfulness eating, vipassana och fysiska meditationer.

Retreaten utgår alltid från dig – atmosfären är tillåtande och du kan komma som du är och känna dig välkommen och bekväm med att vara den du är.

Måste jag kunna eller förbereda något?

Du behöver inte ha några förkunskaper i varken yoga eller mentalträning för att delta. Det krävs inga förberedelser eller fysisk styrka och du behöver inte oroa dig för att det vi ska göra är flummigt eller konstigt. Allt du behöver göra, är att gå med på att stänga av mobilen, vara helt tyst i 4 dagar, slappna av och nyfiket lita på dina kursledare.

Hur ser schemat ut?

Du kommer inte få något tidsschema för dagarna, då en del av upplevelsen är att vara närvarande i nuet, lita på processen och inte planera. För dem som är oroliga för detta kan det vara skönt att veta, att det finns en noggrant genomtänkt agenda, samt ett tydligt program. Dessutom finns ett nödnummer som närmaste familj kan använda för att komma i kontakt med personer på retreatet vid akuta kriser, via ledarna.

Vad ska jag ta med mig?

När retreaten närmar sig kommer vi att skicka ut ytterligare information inför din vistelse.

Är man tyst hela tiden?

Nej. Men tillräckligt länge för att bli utmanad och komma hem lite klokare, lite starkare och mycket mer närvarande i ditt eget liv.

Kursledare är Jonna Jensen, hon är kurator, andningspedagog, mindfulness och yinyoga instruktör. Hon har många års erfarenhet av tysta retreater.
Gunnar Jensen är kursledare, han har mångårig erfarenhet av vipassana och fysiska meditationer samt tysta retreater från olika delar av världen.
Vår kock är Johanna Cederstam. Hon är utbildad kundalini-hatha yoga lärare och lagar vegansk mat ur ett ayur vediskt perspektiv med mindfulness.

Retreat 1 börjar onsdagen 11 sept kl.18 och avslutas söndagen 15 sept kl. 15.
Retreat 2 börjar torsdagen 2 jan 2020 kl.18 och avslutas måndagen 6 jan, kl.15.

Vi bor på vackra Villa Fridhem, vid havet, nära centrum i Härnösand.

Pris 4 700 kr inkl mat och logi/del i flerbäddsrum.
Registreringen är bindande och registreringsavgiften på 1000 kr betalas vid anmälan och återbetalas inte.
Resterande belopp betalas senast den 28 aug eller för retreat 2, 19 dec

Anmälan görs genom att betala in anmälningsavgiften och lämna in personuppgifter till jonna@jensenproduction.se
BG. 5315-4456, Swedbank
Betalningar betalas inte tillbaka 14 dagar innan retreaten börjar.

Ta sig hit :SAS, BRA flyg flyger till Sundsvall. SJ, Ybuss mfl kör till Härnösand. Vägbeskrivning